OVER ONS

Hallo daar!

Wat fijn dat je de weg naar ‘t Knuffelnestje gevonden hebt. Ik ben Ines, mama van 2 prachtige zoontjes én onthaalmoeder in hart en nieren. Voor de kindjes en ouders ben ik ondertussen al beter bekend als ‘Tante Ines’. Een gezellige, familiale en huiselijke opvang: dat is altijd al mijn doel geweest!

Ik neem jullie graag al even mee in de wereld van ‘t Knuffelnestje via deze website, maar leer jullie ook graag zelf kennen. Via de ‘aanvraag’-button kunnen jullie makkelijk een kennismaking aanvragen en dan zien we elkaar hopelijk snel!

Hoe het allemaal begon

In alle vriendenboekjes gaf ik hetzelfde antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden?’ Mama en onthaalmoeder! Mijn jeugd bracht ik door als vaste babysit bij verschillende gezinnen & het werd dus al vroeg duidelijk dat ik zelf ook vlug een eigen gezinnetje zou stichten. Na de geboorte van ons eerste zoontje (2020) ging ik aan de slag in een groepsopvang. Ik mocht hier een mooie tijd beleven, maar miste de familiale en warme sfeer. Na 2 jaar in de groepsopvang te staan, voelde ik dat het tijd werd om mijn eigen weg te gaan. Ik nam daar afscheid toen ik zwanger werd van ons tweede zoontje en zou na zijn geboorte eindelijk starten met mijn eigen gezinsopvang. En zo werd, naast onze tweede zoon, ook ‘ t Knuffelnestje geboren.

 

Missie

Onze missie bestaat eruit om liefdevolle, verantwoordelijke, pedagogisch verantwoorde en kwalitatief hoge kinderopvang te bieden op maat van elk kind (0-3j) en zijn/haar ouders. Hierin is duidelijke, eerlijke en open communicatie een belangrijk onderdeel.

‘T Knuffelnestje streeft naar een huiselijke sfeer waarin kinderen zich geborgen en veilig voelen én waarin de ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten.

Welbevinden en betrokkenheid staan centraal. Het is maar wanneer kinderen zich goed in hun vel voelen, plezier kunnen hebben en in staat zijn om te exploreren dat ze zich verder kunnen ontwikkelen. We proberen het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten, zodat kinderen met een positief zelfbeeld de opvang kunnen verlaten.

Visie

Onze pedagogische visie is gebaseerd op 8 ankers: